• image/svg+xml
  • image/svg+xml
Te koop Verkocht

het Plan

Op de voormalige gemeentewerf aan de Losplaatsweg in Noordwijk verrijst een nieuwe woonwijk. Losplaatskade wordt een intieme woonwijk gebaseerd op rijke historische, oude stijlelementen uit de omgeving.

In de nieuwe woonwijk is ruimte voor 49 grondgebonden woningen, waarvan 15 koopwoningen in het sociale segment. Door de grote variatie in woningtypen, breedtematen en geveluitstraling ontstaat een gevarieerd en afwisselend straatbeeld. Bijzonder aan het plan is de rijke detaillering en een hoogwaardige aansluiting van het openbare gebied met de oude kern van Noordwijk-Binnen. De gedifferentieerde gevels versterken de identiteit van iedere individuele woning. Wisselende dakgoten, verspringende gevelaccenten, afwijkende kapvormen en speciaal siermetselwerk zorgen voor een levendig gevelbeeld. Variatie in rollagen en waterslagen, ramen met verschillende roedeverdelingen, optionele dakkapellen en luifels bij de entrees en een gevarieerd kleurgebruik in het metselwerk en de voordeuren versterken de romantische en karakteristieke uitstraling en geven de woningen een eigen identiteit en karakter. 

Sfeervol wonen

Authentiek en sfeervol. Dat is de Losplaatskade. Een bijzondere locatie, gelegen op loopafstand van de winkels voor de dagelijkse boodschappen aan de Kerkstraat. Het gebied grenst aan het historische centrum van Noordwijk Binnen, de oude kern van het dorp. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Het parkeren wordt grotendeels opgelost door ‘parkeerhofjes’ tussen de woningen in, deze parkeerhofjes zullen worden omringd door groene beplanting waardoor de auto’s zo veel mogelijk uit het zicht worden onttrokken.

Aan de Losplaatskade worden 49 nieuwe woningen gerealiseerd. De nieuwe woonwijk is gevarieerd in woningtypen, breedtematen en tuindiepte. Hierdoor ontstaat er een gevarieerd en afwisselend straatbeeld. Bijzonder aan het plan is de rijke detaillering met uit getimmerde goten, luifels, statige entrees en een hoogwaardige aansluiting met de oude kern van Noordwijk-Binnen.

Woningen

In de nieuwe intieme woonwijk is ruimte voor 49 grondgebonden woningen, waarvan 15 koopwoningen in het sociale segment (type Helm). De woningtypes zijn verdeeld over 9 woningblokken. De oriëntatie van de woningen is divers, afhankelijk van de woning is er zicht op de nieuwe woonstraat, het centrale groene hofje of de gracht met kade. Losplaatskade kent een ruime variatie aan woningtypen.

Er zijn vijf typen hofwoningen:
• Helm (sociale koop)
• Liguster
• Duingras
• Meidoorn
• Vlier

Er is één type twee-onder-een-kap woningen:
• Zeewinde

Er is één type vrijstaande woning:
• Zeedistel

Menu